Трета катастрофа за „Хасково”, два отбора ни точат ножа за А група

Хасково бе повален за трети пореден път

Считаният доскоро за почти сигурен участник в А група тим на Хасково е на път да бъде изхвърлен от скъпоценното второ място, осигуряващо промоция за групата на майсторите. Хасковлии паднаха за трети пореден път, сега като гости на Монтана с 0:1 и държат второто място благодарение на само 4 гола повече от третия Добруджа. Северняците биха с 2:0 отбора на „Витоша” Бистрица и се изравниха с по 40 точки с Хасково, но отстъпват минимално по голова разлика. В следващия кръг добричлии гостуват на изпадащия Калиакра, а в последния са домакини на Пирин от Разлог и се канят да наваксат както с точките, така и с головата разлика. Това последното може и да не им се наложи, защото Хасково имат тежка задача в оставащите два кръга-посрещат коравия Ботев Враца на 11-ти май, но най-вече гостуват на скрития фаворит за промоция Банско на 17-ти май.
Последните имат идеален шанс да станат втория македонски отбор след Марек, който догодина ще играе в елита. Банско има 39 точки/ с 1 по-малко от добруджа и Хасково/ но имат най-добра голова разлика/ + 5 спрямо Хасково и + 9 срещу Добруджа, а освен това в предпоследния кръг играят със слабака Раковски, преди да посрещат хасковлии , които тази пролет са трагични като гости. Това се доказа и в мача с Монтана. Според хасковски фенове били път за мача, нашите нямали чисто голово положение през целия мач, като най-силен бил вратаря Банков. Той спасил половин дузина голови положения, преди да капитулира за пръв и единствен път в 74 минута. Победата пък реанимира шансовете на Монтана за А група. Отборът от Северозападна България е 5-ти с 38 точки.

Хасково пък записа трета поредна загуба след 1:2 срещу Гълъбово, 0:1 вкъщи от Спартак Варна и същия резултат от Монтана. Така за последните три кръга нашите профукаха аванс от 5 точки и влизането им в А група става повече от проблематично, дори и да се стегнат и бият в оставащите два мача.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини