Журналист си купи 30 гласа за изборите

Репортер от bTV си купи 30 гласа срещу 30 лева на калпак в плевенско село. Журналистът Росен Цветков отново излови търговци на гласове за предстоящите избори, този път обаче в Северозападна България. "Този път търгоците на гласове пишат в списъците само имена, без ЕГН-та, слагат и имената на починали хора. Те са станали много по-опитни и нагли", посочи авторът на разследването в предаването "Тази неделя".
Ромите, с които той "спазарил" трийсетина гласа срещу 30 лева на калпак, изнаглали до толкова, че дори извикали полиция, когато разбрали, че са станали герои от скрита камера. Те се облакали, че журналистите ги притеснявали и подвеждали като им предлагали пари срещу гласовете им.

В ефир Цветков показа и постановление от Районна прокуратура-Бургас, с което е спряно производството спрямо един от тримата ромски тартори, които журналистът излови в продажбата на гласове на предишните избори. "В постановлението пише, че срещу този човек се спира производството, защото нямало достатъчно доказателства. Като гражданин се чувствам безсилен, не като журналист. Като гражданин се чудя дали да ходя да давам показания, да предоставям 3 часа видеозаписи и накрая – прекратяване. Чудя се дали да съдействам, тъжен съм затова", коментира Цветков.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини