Ремонтират пътя за Черноконево идната пролет?

Кметът Иво Димов смята, че идната пролет пътят за Черноконево ще бъде ремонтиран

Следващата пролет се очаква да започне ремонта на пътя между димитровградските квартали Марийно, Вулкан и Черноконево, който е част от отсечката между Симеоноград и Чирпан.

Очаква се да има финансиране на дейностите там от Световната банка, но със срока днес се ангажира кметът Иво Димов. Вчера в столицата той е провел среща с представител на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ на която е станало ясно, че отсечката, свързваща димитровградските квартали е в индикативния списък на АПИ.

"Надявам се догодина по това време пътят да бъде рехабилитиран, поне на територията на нашата община", заяви пред журналисти Иво Димов и допълни, че това ще стане, ако АПИ и държавата си свършат работата.

Припомняме, че през март тази година Общинския съвет в Димитровград взе решение да се изработи цялостен проект за ремонт на проблемната отсечка. Миналото лято настилката там бе сериозно нарушена от пороя, паднал през юни.

На срещата в София кметът е коментирал и ремонта на пътя Скобелево -Върбица, където е изхода за Е-80, а също и рехабилитацията на моста в Скобелево.

Станало е ясно, че предстои озеленяване и осветяване на целия периметър до пътен възел село Крепост, където ще бъде поставена и поливна система. Според уверенията, които Димов е получил на срещата, детелината до село Крепост ще е готова в края на ноември, както ЛОТ 2 на магистрала "Марица", който трябва да бъде пуснат в експоатация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини