Хасково в А група след победа с 0:2 над Банско

Отборът на Хасково влиза в групата на майсторите след днешната победа като гост над Банско с 0:2. Конкурентът ни за А група „Добружда” Добрич победи „Пирин” Разлог с 4:0, но нашите имат по-добра голова разлика в крайното класиране - с две попадения, и влизат в елита.

Първият гол за Хасково вкара Недялко Хубенов, който влезе като резерва второто полувреме. Той успя да открадне топката от вратаря на домакините и го простреля от упор. Това стана в 59-тата минута, предадоха наши хора от стадиона в Банско. Почти до края на мача „Хасково” водеше с минимална преднина, когато в 81 минута след перфектен пас на Кирчо Крумов Митко Плахов сложи точка на мача – 0:2. Всъщност за малко да се окаже, че е било само запетая, защото в минутите на продължението Емил Ангелов със страхотен шут тресна гредата.

С днешната си историческа победа футболистите на Хасково не само се връщат в елитния футбол, от който отсъстваха десетилетия, но и наказаха сурово отбора на Банско, който ни унижи на Ямача в последния мач от есенния полусезон с 1:4.

30-40 верни фенове на „Хасково” подкрепяха нашите футболисти на чуждия терен. Тази вечер отборът се връща триумфално в Хасково, очаква се автобусът им да пристигне около 30 минути след полунощ.

Посрещането ще е в 1 часа на площад "Атлантически" пред хотел "Аида".

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини