Карикатурите на Димовски и героите на Хайтов се срещнаха в Димитровград

Изложба от карикатури на Борис Димовски и филми на Николай Хайтов бе открита в Димитровград

"Карикатурите на Борис Димовски и героите на Николай Хайтов" се "срещнаха" в димитровградската зала Асен Краишников.

Снощи там бе открита изложба с това заглавие, представяща творби на двамата български автори. По този повод в града пристигна и синът на Николай Хайтов-Здравец.

По време на откриването той разказа, че пътуващата изложба на двамата не е случайно подбрана. Хайтов и Димовски са съселяни в Яворово, работили са заедно повече от четвърт век в списание "Родопи".

Изложбата представя политически и портретен шарж на карикатуриста Димовски и филми на писателя Хайтов от фонда на БНТ. Тя предизвика и интереса на димитровградчани.

"Нашата идея е да съхраним заветите на двата автори" посочи още Здравец Хайтов. Проявата гостува тук с помощта на фондация "Памет", оглавявана от сина на Хайтов.

Съдействие е оказала Община Димитровград, КДК и НЧ "Николай Хайтов" в кв."Марийно". Жените от певческата група при читалището поздравиха с музикални изпълнения сина на Хайтов и благодариха за гостуването на изложбата тук. Екип на ТВ СКАТ също бе в Димитровград и засне откриването на изложбата. Тя ще остане тук до края на месец юни.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Певческата група при НЧ "Н.Хайтов" поздрави Здравец Хайтов

Част от изложените карикатури в зала "Асен Краишников"
Здравец Хайтов гостува в Димитровград

Шарж на Симеон Сакскобурготски

Актьорът Иван Чаушев прочете откъси от разкази на Хайтов
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини