Фенове на ЦСКА скочиха в защита на Стойчо Младенов в Димитровград

Феновете на ЦСКА пред Община Димитровград

Фенове на ЦСКА скочиха в защита на треньора на червените Стойчо Младенов, който не бе удостоен със званието "Почетен гражданин" на сесията на ОбС-Димитровград миналия четвъртък.

Предложението бе отхвърлено от съветниците по време на гласуването два пъти, тъй като първия имаше оспорване. Вносител на докладата бе кмета Иво Димов, а против идеята се обяви председателя на ОбС Стефан Димитров. Той заяви, че не вижда какво толкова е направил Младенов за Димитровград, за да стане носител на званието.

Представители на клубовете от Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Минерални бани се събраха пред Община Димитровград днес по обяд, за да изрязат своето възмушение. Те поискаха и среща със Стефан Димитров, но се оказа, че председателят на местния парламент е в София днес.

Тук бе и бившия шеф на националния фен клуб на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето, който заяви, че общинските съветници на Димитровград са избрани от фенове на различни отбори и е редно идеята да не се политизира.

"Председателят на ОбС трябва да обединява хората, а не да ги разединява", посочи още Дучето. Припомни за успехите на Младенов на терена през 80-те години и, че кариерата му е започната от тукашната футболна школа.

Председателят на Фен клуб ЦСКА Димитровград Румен Иванов прочете декларация, в която заяви, че позор за Димитровград е управник като Димитров, а Младенов е дал само любов и радости на този град.

"Ние няма да оставим така да се иронизира името на един доказан специалист, футболист и достоен българин, какъвто е Стойчо Младенов", заявяват още червените фенове в декларацията. Те искат кмета Иво Димов да внесе отново на следващата сесия искането за удостояване със званието "Почетен гражданин" на Стойчо Младенов.

Феновете скандираха "ЦСКА" и "Един е Стойчо Младенов" и извикаха няколко пъти името на Стефан Димитров, като го призоваха да слезе при тях. Бяха донесли и плакат с надпис: "Разбити политици не делете хората, Стойчо Младенов е достоен българин". Видео от протеста можете да видите тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Димитър Ангелов-Дучето дойде в Димитровград, за да подкрепи феновете
Председателят на фен клуба на ЦСКА в димитровград Румен Иванов прочете декларация

Феновете се събраха пред сградата на Общината днес

Дучето заяви, че политиците трябва да обединяват, а не да разединяват хората
Сред недоволните бе и най-малкият фен на ЦСКА - шестмесечният Мартин

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини