Димитровградско училище приключи участието си в международен проект

Димитровградско училище посети Турция в рамките на последната мобилност от международен проект

Трима учители и един представител от димитровградското ОУ "Св.св.Кирил и Методий" посетиха в края на май Истанбул в рамките на последната мобилност  по проект “Здрави деца:Здрава Европа-стъпки към здравословен начин на живот“. Разработката се осъществява по програма "Коменски" и обхваща партньори от девет страни - Италия, Франция, Финландия, България, Австрия, Полша, Литва, Гърция и Турция.

Там са били обсъдени последните общи резултати и дейности по проекта-картинен речник,спортен празник и изработване на DVD от реализираните добри образователни практики и културни събития. В Турция са били подготвени и финалните отчети  по проекта, коментирани са и възможности за разширяване на сътрудничеството и плановете за бъдещи контакти между партньорите.

Домакините са изненадали гостите с разнообразна програма от туристически забележителности- Църквата Света София,Синята джамия, Дворецът“Топкапъ“, Йеребатан сарнъджъ -Дворецът на медуза, Кулата на девойката, както и със среща с кмета на район Бейликдюзю.

Програмата по този проект продължи две години. Това  даваше възможност на нашите учители  и ученици да имат достъп до образователните системи на други страни , да общуват с новите си приятели и да работят съвместно, коментираха от ОУ "Кв.св.Кирил и Методий".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини