Велика Лили Иванова! Пуска публиката на генерална репетиция (видео)

Лили Иванова представи нов клип към песента "Искам те" - първата от новия проект на Лили за събиране на част от непреходните песни в репертоара й в нови аранжименти, разработени от китариста и цигулар Ангел Дюлгеров.

Клипът излиза в деня на първия концерт от националното турне на Лили Иванова. На сцената на драматичния театър в Плевен тя излиза с Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (бас), Росен Ватев (ударни) и Ангел Дюлгеров (китари, цигулка).

Стана ясно, че поради големия интерес към концерта на Лили Иванова в Стара Загора на 12 юни за публика ще е отворена и генералната репетиция, съобщават организаторите. Тя ще започне в 16 часа и всеки, който не е успял да се сдобие с билет за концерта в 19 часа, ще има възможност за достъп до концерта. Билетите за репетицията са ограничено количество и на една ценова категория - 20 лева, независимо от мястото в залата. Иначе концертът на певицата в Стара Загора е разпродаден. Концертите от първата част на турнето също са разпродадени отдавна.

“Искам те” е създадена специално за Лили Иванова през 1983 година по идея на композитора Тодор Филков. Историята на песента e любопитна, защото след като певицата я записва в студио, комисията, която одобрява всички песни преди да бъдат допуснати до ефир, я обявява за твърде дръзка в сексуален аспект и я забранява.

По всичко изглежда, че никога няма да стигне до публиката, докато Лили предприема напълно неочаквано решение дори за авторите и включва песента в свой рецитал в рамките на “Мелодия на годината” в драматичния театър във Велико Търново. Публиката реагира изключително емоционално и “Искам те” става неизменна част от концертния й репертоар.

Новият клип на песента можете да гледате в момента само на dnes.bg. Видеото по-долу е от от концерта на великата Лили в Арена Армеец. То по нищо не отстъпва на клипа. Голямата дама на българската естрада звучи и присъства на сцена дори по-мощно, отколкото в студийни записи. Във видеото тук - по чорапи. Изчакайте търпеливо малко над 2-те минути овации, за да видите концертното изпълнение на "твърде дръзката в сексуален аспект" песен. Тук тя в богат съвременен аранжимент, с оркестър LI и най-добрите музиканти на България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини