Пешеходната зона пред пасарелката на Неделен пазар готова до 20 дни

Търговците сами трябва да изградят обектите си на Неделен пазар, ако имат желание

С павета ще бъде оформена пешеходната алея, която в момента се изгражда в района на пасарелката до Неделен пазар.

Предвидено е модерно осветление, озеленяване, чешма, пейки. До 20 дни строителните дейности трябва да бъдат завършени, коментира днес кметът Иво Димов. Той предвижда среща с димитровградските търговци, за които са предназначени петте павилиона.

Градоначалникът направи уточнение, че обектите, чиито основи се поставят на Неделен пазар до пешеходния мост, ще бъдат изграждани от самите предприемачи. Общината прави само инфраструктурата в района, а за направата на масите няма заложени средства за тази цел.

Павилионите трябва да бъдат еднотипни и естетически издържани, поясни кметът. Припомняме, че това са места за търговци от Димитровград, които бяха засегнати от премахването на масите в началото на годината, заради строежа на пасарелката. На останалите 18 търговци вече са предоставени алтернативни маси на тържището и няма напрежение, според Димов.

Появил се е проблем с единия от асансьорите на пасарелката, нужно е допълнително да се наглася, съобщи още кметът. По отношение на задигната тези дни камера в асансьора, Димов призова за опазване на пешеходния мост от вандалски прояви.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пешеходната зона в района на пасарелката ще е готова до 20 дни, увери кметът
Кметът Иво Димов коментира как вървят строителните дейности в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини