Подстригват „Хасково“ за А група

Градският стадион се ремонтира ударно

Градският стадион „Хасково“ вече е почти подстриган за бъдещето си в А група, видя Haskovo.net. Служители на Екопрогрес са премахнали множеството треволяци, нискостеблена растителност и диви джанки обрасли от вътрешната страна на металната ограда. Остатъците са надлежно изнесени, а съоръжението се сдоби с много места за гледане на аванта. Пестящите от 10 лв на билет ще имат поне дузина позиции откъдето спокойно ще виждат ставащото на терена, при това целия, макар и през решетки. Доста места по оградата пък позволяват вмъкването на слаботелесни или деца. Поне засега не изглежда подмяната на външното метално заграждение да е на дневен ред. Ремонтните работи са вътре.

Те започват с подчертано задни помисли. Доставени са 2000 седалки за подмяна на сега съществуващите, като идеята е до приключването на ремонта всички бетонни постаменти да се сдобия с удобни пластмасови съоръжения за сядане. Те трябва да сменят изгнилите остатъци от дървени пейки сложени още от памтивека.

Другата зона на интензивен ремонт бяха тоалетните на северния вход. Солидна бригада от ВиК Бунар къртеше всичко останало от старите нужници и прочистваше отдавна запушената канализация. Предстояло отливането на бетонна плоча около часовниковата кула на стадиона. Ще се маха и металната ограда отделяща трибуните от терена. В понеделник пък почвало зачимяването, заедно с изграждането на дренажни и поливни съоръжения. За да се хване новата трева, тя трябва да „отлежи“ поне 40 дни преди първия мач. Времето обаче е абсолютно достатъчно за началото на първенството на 19-ти юли. В добрия сценарий, ФК „Хасково“ ще има работещ стадион още за първия си мач в елита, въпреки договорената опция за домакинства на терена в Любимец.

Наистина положението с лиценза за А група остава висящо, но има индикации, че на 10-ти юни има шанс отрязаните административно Марек и Хасково да бъдат допуснати в елита, макар и с известни компромиси. Ако това стане, първенството ще бъде във формат от 12 отбора, което предполага 22 редовни кръга и още 10 рунда в първа и втора 6-ца. Модел, който се прие за успешен в последния шампионат на А група, макар плейофния формат там да бе 7 х 7. Ако добрата новина стане факт, са гарантирани кошмарните гостувания на родните грандове на провинциалните стадиони. На легендарния „Бончук“ например се играе за кило кръв и метър кожа, което не е понесло дори на легендарен тим като Байерн Мюнхен, камо ли на жалки сега Левски и ЦСКА. За Хасково и Дупница е известно, че местните фенове се обиждат повече от скандирания "Б група", отколкото от обиди на сексуална ориентация.

Г.Христов

Значителна част от външната ограда е подстригана от самораслеци

...и се отвориха много места за гледане на аванта
Премахнати са десетки саморасли дървета
Вътре ударно се подменят седалки
Доставени са хиляди нови
В името на фенската нужда е ремонтът на тоалетните
Старите нужници трябва да бъдат модернизирани до началото на първенството
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини