ПМГ "Ив.Вазов": Випуск 2014 е изключително успешен!

В ПМГ определят випуск 2014 като изключително успешен

Като изключително успешен определят от ПМГ "Иван Вазов" випуск 2014 на гимназията заради високите резултати, постигнати на матурите.

Денница Маринчева, която стана ученик-символ на гимназията тази година,  има две пълни шестици по литература и по английски език.

Освен нея, пълни шестици имат Мирела Русева по български език и литература, Анжела Иванова и Георги Милев по математика, и Симона Цонева по биология и здравно образование.

Випускът се отличава и с висок среден успех по задължителния първи Държавен зрелостнет изпит по български език и литература- 5, 03.

В съобщение до медиите, от гимназията поздравяват зрелостниците си за успешно положените държавни зрелостни изпити и се гордеят, че всички от випуск 2014 завърщват своето средно образование подобаващо за положения труд от учители и ученици.

По-късно от ПМГ информираха, че висок успех на националното външно оценяване са позакали и седмокласниците от гимназията. Много добър 5.284 е средният успех по български език и литература, а по математика е Много добър 5.286. Резултатите на вазовци са най-високи в област Хасково, сочи статистиката, разпратена до медиите от гимназията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бл
    близо
    9 -9
    17:15, 11 юни 2014
    Директора няма нищо общо с високите резултати.Тези ученици са обучени от учители ,а не от директор. Г-жа Славова не е пример за подражание,че тя почти не ходи на работа все е някъде обикновено в чужбина.Поздравление за учителите.
Последни новини