Камерният оркестър на Забранения град идва в Античния театър

Тази есен ще имаме невероятната възможност да се насладим на музиката на Камерния оркестър на Забранения град (TheForbiddenCityChamberOrchestra). Оркестърът е съставен от най-виртуозните изпълнители от Китайската музикална консерватория.

Събитието ще се пренесе от Забранения град в Античния театър в Пловдив на 13 септември 2014 г. Считан за един от най-елитнитекамерни състави, препоръчвани и популяризирани от Китайското министерство на културата, оркестърът свири с огромен успех в редица държави, между коитоБългария, Австралия, Нова Зеландия, Полша, Русия, Мексико, Куба, Израел и др.

Станала известна с албумите Four Dreams by Plum Blossoms и Song of Wind, формацията получава високи оценки както от китайската, така и от чуждестранната музикална критика.

Ето само някои от отзивите за оркестъра:

„Отразява уникалното великолепие и елегантност на традиционната китайска музика на модерната сцена, същевременно изпълнена с рядко срещан чар.”;

„Камерният оркестър на Забранения град помага на китайския народ да оцени онова, което първоначално е смятано за „интелектуална” музика и играе важна роля в представянето на този вид музика пред останалия свят.”;

„Това е един от най-влиятелните камерни оркестри в съвременния свят.”

Видното място, което Камерният оркестър на Забранения град заема на музикална сцена, се дължи не само на отличното музикално майсторство, но и на силно изразената културна осъзнатост на неговите музиканти. Изпълненията им включват както композиции на съвременни автори, така и традиционни китайски класики с модерен аранжимент.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини