В ГУМ за часове се продадоха 5000 тениски с лика на Путин

Колекция с модни фланелки, посветени на последните победи на Русия на международната арена, бяха пуснати от вчера в московския ГУМ.
Фланелките в Държавния универсален магазин са с изображението на руския президент Владимир Путин, съобщи ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА. Само за един ден от фланелките са били продадени 5000 бройки.

Хората са стояли на опашка по два часа, за да си вземат от тениските, предлагани за по 1200 рубли бройката (около 50 лв. при курс 100 RUB = 4.21043 лв. за 12 юни - б.р.)

Вижте снимки >>

Колекцията е разработена от младежката марка "Аняваня" (Anyavanya), създадена през 2011 г. от дизайнерите Анна Трифонова и Иван Ершов. Те се прочуват с проекта "33-имата царе".

"В новата колекция са намерили място фланелки с изображението на Владимир Путин. Общо са разработени 15 различни принта, сред които президентът на кон във военна униформа, лика му с тъмни очила, а също в този стил с надписи като "Най-вежливият", "Няма да ни настигнат" и т.н." - съобщават авторите на колекцията. Те споделят за ИТАР-ТАСС, че били вдъхновени за създаването на тениските от мащабните събития напоследък. Сред тях са победата на руските състезатели на Олимпийските игри в Сочи, на Параолимпийските игри, присъединяването на Крим към Русия, победата на шампионата по хокей и т.н.

Дизайнерите Анна Трифонова и Иван Ершов признават, че са очаквали фланелките да се харесат, но дори и не са си мечтали за толкова огромен интерес от страна на руснаците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини