Мъжът, стрелял по имигрант в София, проговори

58-годишният Пламен Бонев, който стреля късно снощи по минувачи в центъра на София, твърди, че е бил предизвикан от бежанци.
По време на втория оглед сутринта Пламен Бонев обясни, че е бил предизвикан от група бежанци, които са го обиждали, и затова е започнал да стреля, предаде БНР.

58-годишният мъж откри стрелба от къщата си на ул. "Софроний Врачански" снощи след 21 часа. Случаен минувач 29-годишен палестинец бе леко ранен. Стрелецът сам се предал на полицията. 1.46 промила алкохол в кръвта е показала пробата му.

Бонев твърди, че араби опитали да разбият и да проникнат в къщата му.

"Има една глутница от незаконно пребиваващи араби, които се занимават, може би, и с търговия на наркотици, защото когато полицията вече почива към 10 часа вечерта, тук влизат хора през прозорците, през парапетите, влизат вътре на талази, на талази. Чука се на прозореца, показва се една ръка, дава нещо, взима нещо и пуска пердето", разказа Бонев.

Той посочва и прозорец, на който няма завеси, няма пердета, но има одеяла.

"Кой живее там, никой не знае. Тук влизат по 30-40 човека", твърди Бонев.

По думите му на ъгъла, където има ресторант - на "Пиротска" вдясно, е сборище на араби. Там се въртяла търговията с наркотици.

Бонев разказа, че снощи на това място имало "сто човека". Той се показал от балкона си и казал:
"Я по тихо бе, ние да не сме в джунглата", а те започнали да го псуват по думите му на развален български.

Снощи след стрелбата Бонев бе задържан с полицейска мярка за 24 часа в столичното Трето Районно управление „Полиция”, а пострадалият чужденец, който е с хуманитарен статут, е откаран в болнично заведение и след преглед е освободен. Съдебно-медицинска експертиза ще установява точната причина, довела до нараняването.

По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини