Украйна си върна контрола над границата с Русия

Украинските сили са си върнали контрола над границата с Русия и могат вече да възпрепятстват прехвърлянето на военно оборудване през граничната линия с цел да бъдат подпомагани проруските сепаратисти. Това заяви пред Върховната рада временният министър на отбраната Михайло Ковал, предаде Ройтерс.

Според Ковал "войските са обкръжили проблемния регион и са възстановили държавната граница на Украйна" съвместно с други силови ведомства.

По-рано председателят на Върховната рада Олександър Турчинов заяви, че украинските войски са приключили операция за затваряне на границата с Русия, посочва ИТАР-ТАСС.

На 17 юни украинският парламент препоръча на президента Петро Порошенко да осъществи едностранна демаркация на границата с Русия и да затвори КПП-тата, за да засили защитата й.

На 19 юни външното министерство в Москва заяви, че Русия разчита Украйна да се откаже от едностранна демаркация на границата, защото в международната практика това е двустранен процес и "едностранната демаркация не може юридически да задължава другата страна", напомня руската агенция.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини