Кръговото, което не е кръгово, сблъска още двама

Това нещо продължаваше да се движи


Едно от най-катастрофичните кръстовища в Хасково, между „Раковски“ и "Васил Левски" или още детелината на Орфей, успя да сблъска още двама местни този следобед. След всяка от многобройните катастрофи там, хасковлии умират да спорят наживо и във форумите кръгово ли е това кръстовище или не, и да обвиняват че им пречат знаците, пътната маркировка и уличните стълбове. За протокола, кръстовището е кръгово и е регламентирано със знак, но регулацията му е противоположна на останалите кръгови в Хасково. Това е единственият кръстопът от този тип в града, където влезлият в окръжността няма автоматичното предимство, особено спрямо влизащите откъм Димитровград.

Точно по тоя най-главен път се движел очукания кадет на хасковлия, който се връщал от север. Избегналият иначе чевръсто фотоапарата мъж обаче не успял да избяга на аудито на съгражданин идващ откъм Дървото, който проспал в следобедната сиеста очеизвадния знак Б 1 - „Пропусни движещите се на пътя с предимство“. Аудито пропуснало знака, но не и Кадета, като го ударил под формата на буквата Г. Конфигурацията на удара попаднала в задницата на Опела и го накарала да опише още едно кръгово по асфалта. Изненадващо обаче потърпевшата кола остана на собствен ход и се отмести с жално дрънчене от местопроизшествието. За разлика от аудито, чиято разбита предница ефективно го извади от движение. Въпреки шока от нелепия инцидент, двамата участници в ПТП-то бързо се ориентирали в ситуацията – единият бе викнал Пътна помощ, а другия - адвокат. Не стана ясно дали защитникът Веско Георгиев ще представлява някой от потърпевшите или просто има роднинска връзка с него. Във всеки случай щателно оглеждаше щетите по колите и мястото на катастрофата досущ като застраховател или ...адвокат.

Нито един от двамата шофьори не бе пил алкохол. Нито един от двамата не пожела да се снима с еднакъв мотив-да няма неприятности в службата. Обясненията за инцидента също си приличаха и бяха в смисъл - вървях си аз в следобеда и изведнъж... Всичко станало за секунди, а виновно отново било кръстовището и неговата регулация, поне според предизвикалия удара водач.

Историята не впечатли отегчените до смърт катаджии, но сигурно ще зарадва хасковските тенекеджии.

Г.Христов

Аудито проспало знак Б 1
..и заслужи съдбата си върху гърба на Пътна помощ
Кадетът бе пострадал главно отзад
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини