Първанов: След изборите ГЕРБ и ДПС ще си партнират

Toва е стъпка за изхабяване на българската политика. От тук нататък трябва да се вземат належащи мерки - МФВ - да или не, на държавата ли ще се разчита или на някой друг. Така лидерът на партия АБВ Георги Първанов коментира трусовете в банковата система в страната.
"В момента не можем да говорим за банкова криза, има атаки срещу няколко банки", уточни Първанов, като подчерта, че ситуацията не може да се сравнява с 1996 г.
"Напрежението ескалира, видяхме, че отиваме на предсрочни избори, затова взехме бързи решения", коментира Първанов по повод официалното учредяване на партията вчера.
"Резултатът от изборите не може да ме удовлетворява, но все пак това е един добър стимул", заяви той по повод резултатите на АБВ на евроизборите.
"Очаквам, че скоро скоро ще има персонални проблеми в БСП, добра дата е 10 ноември", пошегува се Първанов.
"Самото ляво не е достатъчно, да си говорим истината, традиционното ляво не е това, с което трябва да излезем пред гражданите. Новото ляво изисква да се обърнем към активните хора, към тези, които правят икономиката", коментира бъдещето на лявото бившият президент.
"ДПС е вън от възможностти за наш партньор. Те трябва да починат на резервната скамейка", беше категоричен Първанов.
Той обаче прогнозира, че след изборите ГЕРБ и ДПС ще си партнират. Не било задължително партията на Доган да е във властта, но тя щяла да си запази позициите.

Източник: http://pik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини