Греков иска оставките на ръководството на Фонд ”Земеделие”

Димитър Греков обяви, че ще поиска оставките на цялото ръководство на Държавен фонд "Земеделие". Има много оплаквания, аргументира се министърът на земеделието.
По думите на Греков, оставките ще бъдат поискани на заседанието на Управителния съвет на ДФЗ на 3 юли, съобщиха "Фокус" и БГНЕС.

"Има много оплаквания към Държавен фонд "Земеделие", казвам го ясно и категорично. Има и много оплаквания към ръководството на фонда. В крайна сметка ще поскам от тях тези оставки, ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване", заяви пред журналисти земеделският министър.

Той подчерта, че най-важният въпрос, който стои на дневен ред за фонд "Земеделие" е разпределението на над 60 млн. лева, които земеделските производители трябва да получат. 4 млн. лв. от тях ще отидат за компенсиране на загубите при пропадналите от наводненията площи.

Димитър Греков обясни обаче, че има реална възможност заседанието на Управителния съвет на фонда да не се проведе и ако то отново бъде отложено, това означава че през следващите два месеца производителите няма да могат да получат предвидените средства.

В средата на юни фермери протестираха в центъра на София, тъй като Програмата за развитие на селските райони се забавя, а това ще лиши земеделците от възможност да бъдат подпомогнати с европейски пари.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини