Над 150 убити при нови сблъсъци в Източна Украйна

Най-малко 150 проруски сепаратисти и двама украински войници са били убити при тежките боеве в Източна Украйна, заявиха властите в Киев, цитирани от ДПА.

Армията е нападнала шест позиции на сепаратистите и е обградила град Николаевка, съобщи говорител на антитерористичното звено. Ранени са четирима войници, добави той.

Украинският президент Петро Порошенко в понеделник обяви, че Киев няма да продължи спирането на огъня и обстрелът на Донецк и Луганск беше подновен. Сепаратистите в двете самообявили се "народни републики" се надяват на допълнителна военна подкрепа от Москва.

Украинският външен министър Павло Климкин се срещна в сряда в Берлин с външните министри на Германия, Франция и Русия. Постигнато бе споразумение до събота да започнат преговори за ново прекратяване на огъня между Киев и проруските бунтовници. Вчера обаче Порошенко заяви в телефонен разговор с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, че ново прекратяване на огъня ще бъде възможно само ако и двете страни се ангажират да го спазват.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини