150 000 лева са изчезнали от трезор

Близо 150 000 лв. са изчезнали от трезор, който се намира близо до известно заведение в софийския квартал "Лозенец", предаде БНР.

Преди около месец клиент отишъл в банката, за да провери наличността на касетката си в трезора ѝ. С неприятна изненада обаче открил, че без да е разбивана или отключвана, касетката му е празна.

Човекът казал пред полицаи, че е съхранявал в трезора 20 000 евро и около 30 000 лева. Дни след неговото разкритие още двама клиенти на трезора установили, че парите им са се изпарили. Единият твърди, че в касетката му е имало около 16 000 евро, а другият - 30 000 евро. Двамата са изчакали няколко дни, преди да обявят парите си за изчезнали.

Неофициално от МВР потвърдиха, че водят разследване на случая. Основното, което криминалистите трябва да установят, е как са изчезнали парите при положение,че не е подаден сигнал за обир, взлом или друго престъпление. Основната хипотеза на криминалистите от СДВР е версията "кражба". Проверява се и защо ощетените са чакали няколко дни преди да подадат сигнал до компетентните органи.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини