Кризисният център за жертви на домашно насилие отваря врати през септември

В бившата Марбас болница ще се помещава Центърът за пострадали от домашно насилие и жертви на трафик

В началото на месец септември 2014 г. в Димитровград се очаква да отвори врати Кризисният център за пострадали от домашно насилие или жертви на трафик. Той ще бъде единствен в Хасковска област, разказа Антония Филева от Български център за джендър изследвания, който е спечелил пректа за реализирането му.

Центърът се намира на втория етаж м бившата Марбас болница, а помещенията там вече са изцяло ремонтирани. Строителните дейности започнаха през октомври 2013 г. Средствата са осигурени по линия на Европейското командване на САЩ в България, като инвеститор е американското посолство у нас.

Кризисният център е с капацитет 12 души, разполага с шест спални, дневна, трапезария, тоалетни, изолатор. Тоалетните и трапезарията са обзаведени, но липсват мебели като легла, гардероби, шкафове, маси, столове.

Затова от Български център за джендър изследвания се обръщат с молба към фирми и хора, които имат желание да помогнат, да се свържат на телефон 0879 13 20 80.

"Не държим да ни превеждат средства, нека се свържат с нас и да преценят с какво могат да ни помогнат в обзавеждането", добави Антония Филева. Първата крачка бе направена вчера, когато по време на благотворителен базар в центъра на Димитровград бяха набрани 137 лв. Те ще бъдат изпълзвани за закупуване на някои мебели.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Помещенията в бившата Марбас болница са изцяло ремонтирани с подменена дограма
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини