Джак Изкормвача бил жена-самарянин?

Възможно ли е жестоките убийства, които се приписват на Джак Изкормвача, да са извършени от жена, работила в благотворителна организация, която е искала да привлече вниманието на обществото към потресаващите условия на живот в източната част на Лондон? Тази теория е застъпена в нов роман за викторианския сериен убиец, чиято мистериозна самоличност тревожи умовете на криминалистите вече над един век.
По време на убийствата през 1888 година в Източен Лондон, Изкормвача е убивал жени и е изрязвал техните полови и други органи с хирургическа точност. Затова мнозина смятат, че убиецът е бил лекар.

Сега авторът Уилям Джей. Перинг разглежда в новия си роман „Прелъстяването на Мери Кели“, разказващ за живота на последната жертва на серийния убиец, възможността, че Изкормвачът може да не се е казвал Джак, а Джулия – служителка на Армията на спасението. 63-годишния Перинг, роден в Източен Лондон, е силно впечатлен от убийствата и се отнася скептично към някои от заподозрените, предложени за Изкормвача от редица негови специалисти през изминалите години.

„Моята теория е по-вероятна от всички други. Това не е само роман, а е вероятното разбулване на мистерията с Изкормвача“, смята Перинг.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини