Досиетата на КТБ могат да докажат пари на мафията, обяви Дончева

Бъдещето и развитието на КТБ е основополагащ въпрос за българския преход оттук нататък. Това мнение изрази в предаването „Събуди се" по Нова ТВ лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева. Според нея проблемът с КТБ засяга преди всичко икономическата система. Парите на оръжейната система, общините, енергетиката, болниците са в КТБ.

Татяна Дончева смята, че досиетата на КТБ могат да разкрият, че вложители са депозирали в банката пари с недоказан произход. Аз бих нарекла това пари на мафията, почерта тя. Според нея трябва да се разкрие кой е бил на хранилка на КТБ. По думите на лидера на „Движение 21" „част от върха на правосъдието също е заровена в банката". Татяна Дончева смята също, че магистрати, висши политици и разследващи имат спестявания в КТБ.

Дончева определи взаимодействието между ДПС и ГЕРБ като единодействие от взаимен интерес. Бойко Борисов няма да се върже в някаква коалиция, убедена е тя. ДПС пък, по думите й, имали интерес „да се присламчат".

Задкулисни играчи доминираха в правителството, смята Дончева. Управлявали са кръговете, които поставиха Орешарски и които повече не могат да го държат, подчерта тя. Част от тези кръгове, тя вижда в обръчите от фирми на Доган и Делян Пеевски. Титаничният сблъсък на банкера на обръчите и изпълнителя на обръчите доведе до финансовата криза в страната, обясни Татяна Дончева.

Стана ясно още, че „Движение 21" ще дебютира на изборите на 5 октомври. Амбицията е партията на Дончева да намери рецепта на проблемите на страната. Реформа в БСП, по думите й, е невъзможна. Според нея кандидатите за лидер на столетницата са от кръга на Сергей Станишев и нищо в червената партия няма да се промени.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини