Затварят за движение част от бул. Хр. Ботев от днес

Предвид неблагоприятните метеорологични прогнози по настояване на кмета на Община Димитровград Иво Димов по бул.Хр.Ботев ще бъде направена хидравлична връзка между новоизградения колектор със стария такъв. Мярката се налага поради спрените средства от  Оперативна програма " Околна среда" по проект "Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на гр.Димитровград - десен бряг", казаха от Общината.

Дебита от новоизградените до момента тръби е три  пъти по-голям от този на старите. Изграждането на връзката ще създаде предпоставки за облекчаване натоварването на водосбора, което да се разпредели и по двата колектора.

Обмисля се вариант, като временен безлихвен заем в размер на 100 хил.лв, със собствени средства, да бъде довършен участъка по ул."Оборище", който е ключов за нормалното функциониране на новата канализация по бул."Хр.Ботев". Аналогична е ситуацията и в участъка по бул."Д.Благоев" от ул."Васил Петлешков" до кръговото на Тракия.

Във връзка с това от днес до 07.08.2014г. се затваря ползване за движение по бул."Хр.Ботев" в участъка след ул."Лиляна Димитрова" 100м. посока Тенис кортове. За обходни маршрути ще се използват ул."Йорданка Чанкова" - ул."Никола Й. Вапцаров" - ул."Лиляна Димитрова" - бул."Хр.Ботев" и ул."Беласица" - ул."Патриарх Евтимии" - бул."Хр.Ботев

Движението се пренасочва по улица Лиляна Димитрова и Беласица
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини