БСП в София реди листите за вота на 5 октомври

Софийската организация на БСП ще подреди днес листите в трите столични избирателни района от второто място нататък. Водачите ще бъдат утвърдени от Националния съвет на партията през следващата седмица.

За първото място в 23-ти избирателен район са номинирани лидерът на БСП Михаил Миков, бившият дългогодишен шеф на столичните социалисти Румен Овчаров, наследничката му и бивш зам.-министър на икономиката Анна Янева, както и досегашните депутати Румен Гечев, Жельо Бойчев и Страхил Ангелов. С шансове за водачеството на листата в 24-ти район е актьорът и любимец на партията Стефан Данаилов, който е номиниран заедно с бившия външен министър Кристиан Вигенин и досегашните депутати депутати Таско Ерменков, Корнелия Нинова, Борис Цветков, Георги Свиленски.

В 25-и избирателен район по традиция на първо място в листата е лидерът на партията и затова Михаил Миков има най-много номинации, следван от издателя на в. "Дума" и бивш депутат Николай Малинов, кметът на Банкя Стефан Василев и зам.-председателят на партията Янаки Стоилов.

Очаква се номинираните за първото място в листите да намерят избираеми позиции в тях. Подредбата ще бъде с тайно гласуване от делегатите на градската конференция на БСП-София.

В началото на заседанието й днес председателят на столичните социалисти Калоян Паргов ще представи анализ и оценка на обществено-политическата обстановка. Очаква се реч и на новия председател на БСП Михаил Миков. Ще бъдат направени и промени в състава на Софийския градски съвет.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини