Призив за доброволци и трайни консерви за Мизия

БЧК призовава бизнеса и големите търговски вериги да дарят за пострадалите в Мизия трайни консервирани храни с дълъг срок на годност. Нужни са и доброволци.
Военно-полевата кухня в Мизия продължава предоставянето на топла храна на бедстващите един път на ден. Приготвянето на храната се осъществява с продукти, дарени или закупени със средства от кампанията на БЧК. Екипите на БЧК за реакция при бедствия са на място и продължават раздаването на вода, хляб и подкрепителни закуски.

Нужни са обаче консервирани храни, готови за консумация. Необходими са още гумени ботуши и препарати за дезинфекция.

В Мизия днес трябва да приключи отводняването на сградите, до които доскоро нямаше достъп. Екипите разполагат с три големи помпи с капацитет от 50 куб. м в минута, започна и дезинфекцията на първите почистени домове, съобщиха bTV и БНТ.

Девети ден в бедстващия град няма питейна вода. Водоподаването е възстановено, но водата е негодна за пиене и миене.

В същото време не достигат добловолци.

"Много са активни във Фейсбук, но на терен днес има четирима доброволци. Молбата е да си спомним какво направиха доброволците във Варна и Добрич. Има разкрит офис на доброволците. В момента се откри възможност да се работи по къщите. Ситуацията е такава, че наистина трябва човешка помощ", обясни Ясен Сливенски от Българския червен кръст, цитиран от БНР.

Фондацията "4 лапи" пък се грижи за оцелелите в потопа животни. От там обявиха, че доставят храна за домашните кучета, кози, овце. В момента и животните гладуват, тъй като складът, от който собствениците им са се снабдявали с фуражи, също е бил наводнен.

Как да помогнем

БЧК продължава да набира финансови средства за пострадалите от наводненията в страната:

Дарение от 1 лев може да се направи на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Дарения се събират и на банковата сметка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД IBAN: BG64UNCR76301078660913 BIC: UNCRBGSF 1000 София, ул."Калоян" № 3 (За пострадалите от наводненията в страната).

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията: • през Epay Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи / victims of disasters and crises

• с дебитна/кредитна карта Пострадали при бедствия, аварии и катастрофи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини