Мъж изчезна в язовир, дрехите му открити на брега

Мъж на 75-годишна възраст издирват в язовир Кифаля край с. Орешец пожарникарите от снощи. Основната версия, по която се работи е, че вероятно Йордан Поромански се е удавил.

Тя се подхранва и от факта, че дрехите на мъжа са намерени на брега прилежно сгънати, разказа кметицата на харманлийското село Орешец Сийка Ставрева.

Двамата със съпругата му, която е родом от Орешец, били в селото от няколко дни за ваканция.

В най-душното време вчера, около 15 ч., Йордан казал на жена си, че отива да се разхлади на язовира. След като не се прибрал в следващите 6 часа съпругата му потърсила помощ от кметицата на селото.

Ставрева изпратила хората си, назначени по програма „Сигурност“, да претърсят района около водоема. Около 22 ч. отрядът се натъкнал на купчината дрехи, оставени на брега.

Всички го търсят. Много сме притеснени, но все още имаме и капка надежда, че не се е случило най-лошото“, надява се кметицата Ставрева.

В Орешец вече очакват да пристигнат екипи на Гражданска защита с лодки, които да претърсят по-дълбоките места в язовира. Заради валежите това лято яз. Кифаля е изключително пълноводен. В него се вливат всички реки, които минават през землището на Орщец. Само през миналата седмица падналите дъждове в района са около 40 л. на кв.м., обясни селската управничка. Язовирът е третият по големина водоем в Харманлийско. Заради пороите напоследък е станал още по-опасен, защото талазите са изровили дъното му и са образували ями, които дори местните все още не са разучили точно къде се намират.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини