Разследват катаджия заради кражба от помощите за Мизия

Полицай от Бяла Слатина е отстранен от работа, след като срещу него се води вътрешно разследване за злоупотреба със служебно положение и за присвояване на дарения за пострадалите от наводнението в Мизия. Сигналите срещу него са подадени от местни жители – очевидци на нарушенията, предаде БНТ.

Шефът на полицията във Враца комисар Иван Кирилов потвърди за “По света и у нас”, че от 7 август е започнала вътрешна проверка срещу служителя от Пътна полиция Иво Игнатов, която все още не е приключила. Разпитани са няколко свидетели, един от тях е шофьорът от социалния патронаж в града, който кара минерална вода за пострадалите от наводнението села.

Димитър Димитров, шофьор в Социалния патронаж-Бяла Слатина разказва: Спря патрулката зад мен, слезе въпросния полицай, попита ме кой я дава тая вода, отиде при шефката, не знам какво е говорил, после се върна и започна да товари той вода, видях че натовари 5-6 стека.

Друг очевидец пък пък разказа, че докато помагал на свой приятел – собственик на склад да почистват последствията от потопа, полицаят дошъл с патрулка и започнал да слага в багажника сокове и безалкохолни напитки.

Красимир Георгиев, очевидец, свидетелства: Спря патрулката на средата на плаца, влезна и взе да си прибира коли и такива неща. Всички се възмутихме, скарах се с него. Казах го на началника, той се хвана за главата и каза, че не му е маршрута там, камо ли с патрулката да извършва такива неща.

Ако вътрешната проверка потвърди обвиненията срещу полицая, той ще получи най-строгото дисциплинарно наказание, уточни шефът на полицията във Враца.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини