Пребиха руски политик и издател

Руски политик и издател беше пребит, след като публикува в един от вестниците си информация за тайнствено погребение на двама руски военни, които може би са загинали в сражения в Украйна, предаде Ройтерс.
Лев Шлосберг е представител на опозиционната руска партия "Яблоко" в градския съвет на северозападния руски град Псков. В един от издаваните от Шлосберг вестници се появи по-рано тази седмица журналистическо разследване относно смъртта на двама парашутисти от Псков, погребани неотдавна. В статията имаше редица доказателства, навеждащи на мисълта, че руските военни може да са загинали в сражения в Украйна. Това противоречи на официалните изявления на Кремъл, че Русия не участва в украинската война.
Новината във вестника, издаван от Шлосберг, породи интереса на чужди репортери. Журналист от Ройтерс се опита да посети гробището в Псков, където са погребани двамата парашутисти, но беше спрян на входа и заплашен от двама млади мъже с бръснати глави.
В петък вечер самият Шлосберг бил нападнат в гръб от неизвестни лица, когато се приближавал към дома си в Псков. Още след първия удар, политикът и издател изгубил съзнание.
"Очевидно после те са продължили да ме бият и накрая са избягали", разказа Шлосберг. Лекари му казали, че ще се възстановява 10 дни от побоя. Кметът на Псков нареди разследване на нападението. (БТА)


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини