"Хамас" ще признае Израел срещу палестинска държава в границите от 1967 г.

Движението "Хамас" е готово да признае държавата Израел в замяна на създаването на палестинска държава в границите до 1967 г.

"Ако ще има палестинска държава, повече не ни трябва война. Мнозинството от 1,5-те милиона палестинци, живеещи в сектор Газа, плюс 2,5-те милиона, обитаващи Западния бряг на река Йордан, искат държава в границите до 1967 г.", казва в интервю за австралийски вестник Ахмед Юсеф, представен от изданието като "един от най-влиятелните лидери в "Хамас"", предаде БГНЕС.

На въпроса готово ли е "Хамас", ако палестинската държава във посочените граници стане факт, да прекрати насилието, Юсеф отговаря: "Разбира се. Ние не изпитваме удоволствие от това да се сражаваме и убиваме. Ние не сме "Ал Кайда" или "Ислямска държава". За разлика от тях ние защитаваме нашата страна и нашия народ".

"Как в такъв случай ще коментирате ракетния обстрел на "Хамас" срещу мирни жители на Израел?", пита интервюиращият. На което Юсеф отговаря така: "Ние сме под окупация и имаме законното право да се защитим".

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини