Полицаят, прегазил бебе към жена си: Направих голяма беля

Граничният полицай Костадин Стоянов, който вчера прегази 11-месечно бебе в село Крушевец, казал на жена си единствено: "Направих голяма беля".
Това разказа пред Нова телевизия съпругата Гергана Стоянова, която се обадила на мъжа си минути след инцидента.

"Каза ми, че е убил дете. Краката ми се подкосиха. Той ми каза, че само трябва да съм спокойна и че ме обича и затвори. Какво е станало не знам. Оттам нататък не можах да се свържа с него", допълва съпругата.

Трагедията се разигра вчера около 9 ч. на пътя в созополското село Крушевец, през което минава трафикът от Малко Търново към Бургас.
36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов изгубил управление над автомобила си "Рено", качил се на отсрещния тротоар и помел бебешката количка, в която била малката Красимира. Количката била премазана в зида на къща, а детето загинало на място. Пробата с дрегер показала 0,63 промила алкохол в кръвта на полицая. Взета му е кръвна проба, като резултатът от нея трябва да бъде готов днес. Стоянов е задържан за 24 часа.

Семейството на граничния полицай живее в Приморско. Съпругата Гергана отрече мъжът й друг път да е шофирал след употреба на алкохол.

"Той пие нормално като всеки млад човек. Не се е случвало да пие и да се качи на колата. Той все пак е полицай", категорична бе жената.

Баща й Сашо Вълчанов допълни, че зет му е "много добро момче".

Родителите на бебето: Доживотен затвор без замяна

Тази сутрин жителите на село Крушевец спонтанно блокираха пътя през селото, искайки да бъдат поставени "легнали полицаи".

Родителите на 11-месечната Красимира - Нонка и Красимир, се съмняват, че кръвната проба на граничния полицай може да бъде манипулирана. Те искат той да получи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна.

"Това не е било единичен случай от негова страна - да кара пил и началниците му са го знаели. Казаха ми го хора от Приморско, които го познават. За мен пробата му за алкохол не отговаря на истината", каза още бащата.

Той и съпругата му споделиха, че изминалата нощ е била кошмарна за тях.

"Много зле изкарахме нощта. Чаках я да се разплаче и да поиска мляко", промълви майката Нонка, която едва се държи на краката си. Бащата сподели, че се опитва да се държи заради жена си и 8-годишния им син Атанас, но му е все по-трудно.

Съселяните им пък са решени да продължат с блокадите на пътя, докато няма ефективна присъда. Очаква се днес Окръжната прокуратура в Бургас да реши дали да удължи ареста на Костадин Стоянов на 72 часа, след което да поиска от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Срещу граничния полицай вече е образувано и дисциплинарно производство, като той е временно отстранен от длъжност.

 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ya
    yarrak
    2 0
    16:09, 14 сеп 2014
    parvo maksim staviyski da osadyat, BOKO tikvata za edno ot ubiystvata mu v HARMANLI nad 4AKIRA , i posle grani4niat policay ,.,., za da ima red v tazi darjava
Последни новини