Адвокат: Има нови заплахи за живота на Цветан Василев

Говорител на съда в Белград неофициално заяви, че Цветан Василев вчера вечерта е разпитан от съдия следовател. Адвокат обяви, че има нови заплахи за живота му.
Неофициално от Висшия съд в Белград казаха за БНР, че няма официален срок за завършване на казуса, но при всички положения той е спешен.

Банкерът Цветан Василев се е предал доброволно на полицията в Белград.
"Избрах най-лесното решение", казал той, цитиран от сръбска агенция.

Прокуратурата очаква днес официално уведомление от Сърбия, че Цветан Василев наистина се е предал на полицията в Белград. Вчера това беше потвърдено и от адвоката на Василев, но официалното уведомление е важно, защото след като българските прокурори го получат, започва да тече процедурата по екстрадирането на Василев от Белград.

Наблюдаващият прокурор по делото за КТБ Иван Гешев заяви, че това може да отнеме от 18 до 40 дни.

Печатните издания в Сърбия отделят сериозно внимание на случая предаването на Цветан Василев. Многотиражното издание "Блиц", позовавайки се на свой източник, съобщава, че банкерът е щял да бъде арестуван до часове. Сръбската полиция го е следила и е знаела, че той е сменил няколко хотела, а последната му среща е била в ресторант в сръбската столица, след която той е решил да се предаде на властите.

В белградските издания пише, че Цветан Василев се е криел в района на Парачин и Кралево и се е страхувал за съдбата си, предаде БНР.

Медиите са категорични, че Цветан Василев е предизвикал най-голямата банкова криза в България за последните 15 години.

Междувременно един от адвокатите на банкера - Константин Симеонов, заяви пред Нова телевизия, че имало нови сигнали за поръчка той да бъде ликвидиран.

"Има такива заплахи от самото начало, но има и данни за по-пресни действия от страна на някои хора, засега, доколкото знам, става дума за обещание за плащане, за поръчка”, каза лаконично защитникът на Василев и отказа повече подробности.

Уточни само, че засега не са подавали жалба в прокуратурата, както за първите заплахи. В отговор на въпрос дали отново те са свързани с отношенията между банкера и Делян Пеевски, Симеонов отговори: "най-вероятно".

„Обвинението, че е източил 206 милиона лева е абсурдно. Има данни за липса на някакви средства от касата на КТБ, но не знам какво общо има това с Цветан Василев”, каза още адвокатът.

Междувременно вчера БНБ удължи срока на специалния надзор на КТБ с още два месеца - до 20 ноември.

Софийски градски съд пък остави без уважение искането на прокуратурата за отстраняването от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев. Той е началник на управление "Банков надзор" и е разследван за престъпление по служба.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини