1 000 лв. набраха за обзавеждане на Кризисния център за домашно насилие в Димитровград

В Кризисният център все още разчитат на помощ за обзавеждането му

Продължава кампанията за набиране на средства за обзеваждането на Кризисния център за жертви на домашно насилие, стартирала през лятото. Към момента събраната сума е 1 000 лв., разказа Антония Филева от Фондация "Х&Д Джендър Перспективи", която изпълнява проекта за изграждането на центъра.

Той e разположен на един от етажите в бившата Марбас болница, като ремонта е със средства от Американското военно министерство.

Кампанията за набиране на средства стартира фондация "Подари усмивка", която организира еднодневна кампания през юли. Тогава бяха набрани 137 лв. По-късно с акцията чрез начинанието "Ледена кофа" ще включиха и общински съветници от Димитровград.

Към момента помещенията в центъра са изцяло ремонтирани по проекта. Строителните дейности започнаха през октомври 2013 г. Средствата са осигурени по линия на Европейското командване на САЩ в България, като инвеститор е американското посолство у нас. Не са предвидени обаче пари за обзавеждане.

Кризисният център е с капацитет 12 души, разполага с шест спални, дневна, трапезария, тоалетни, изолатор. В тоалетните има всичко необходимо, в трапезарията е монтиран кухненски бокс.

Благодарение на много фирми и спонсори вече има легла, дюшеци, спално бельо, бюро. С дарените от спонсорите пари вече са поръчани столове, маси, но липсва диван, както и посуда, кърпи, кафе машина, които ще ползват обитателите на Кризисния център. Празна е и трапезарията.

Там ще бъдат подслонявани лица, препърпели физически и психически тормоз от Хасковска област. Ако желаете да помогнете, открита е набирателна сметка за кризисния център за пострадали от домашно насилие:

Фондация“БЦДИ-клон Хасково“
BG52IABG70975000197000
„Интернешънъл Асет Банк АД Хасково“

Благодарение на спонсори са осигурени легла
Строителните дейности започнаха през октомври 2013 г. Средствата са осигурени по линия на Европейското командване на САЩ в България
Осигурено е бюро в кабинета на центъра
Кухнята разполага с бокс, но няма маси, столове и посуда за обитателите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    ..
    ..._1411034753
    0 0
    13:05, 18 сеп 2014
    Оправете си правописната грешка.Антония Филева ,а не Фирева:)
  • 2
    44
    442
    2 -1
    14:41, 18 сеп 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Още новини

Последни новини