20 °C

Младежи от ДПС изкачиха обновения скален град Перперикон

Над 200 активисти на Младежко ДПС, водени от кандидатите за народни представители Елисавета Кехайова и Байрам Байрам изкачихаПерперикон след обновяването на инфраструктурата на археологическия комплекс. Както е известно, мегалитният паметник придоби нов облик и нова визия след реализиран европейски проект „Перперикон – дом на богове и хора" на община Кърджали. Той  се състои в опазване и укрепване на археологически комплекс „Перперикон”, рехабилитация и укрепване на посетителска пешеходна мрежа, изработване на маркетингова стратегия и създаване на виртуална музейна експозиция.

Инициативата за групова екскурзия до Перперикон е на ръководството на Младежко ДПС-Кърджали с идеята младите хора да бъдат запознати с добрите практики на пореден реализиран европейски проект в региона през изминалия програмен период.

„Неслучайно през последните годиниПерперикон се утвърди като един от най-значимите културно-исторически забележителности в България. С много труд и усилия община Кърджали в рамките на финансовите си възможности успя да  популяризира и съхрани местното културно-историческо наследство“, отбеляза Елисавета Кехайова, осма в листата на ДПС и зам.-кмет на областния град. Очакванията й след реализирането на проекта са  Перперикон да стане по-достъпен и разбираем както за туристите, така и за местните хора. Тя допълни, че в тази връзка усилията на общинското ръководство са насочени към развитието на туризма, тъй като секторът е считан за един от важните на икономиката в региона.

„Щастлив съм от факта, че младите хора от ДПС водят последователна политика в региона, която може да послужи за пример на всекиго. Само по този начин и с общи усилия можем да отключим огромния туристически потенциал на региона“, заяви Байрам Байрам, кандидат за народен представител и областен лидер на Младежко ДПС. Според него, Перперикон от години изпълнява функциите на „свръхмодерен завод“, осигуряващ препитание и работа на десетки жителите от околните села Перперек, Мъдрец, Мургово, Горна крепост. По думите му твърде неправилно е политизирането на теми, свързани с инвестиране в исторически обекти след непреведените през 2011 г. от тогавашния културен министър Вежди Рашидов средства за Перперикон и Татул на общините Кърджали и Момчилград. 

Той припомни, че младежкото крило е организирало походи до различни културно-исторически забележителности, сред които Дяволския мост край Ардино, религиозния комплекс Елмалъ баба и крепостта „Устра“. Следващата дестинация пред младежите от ДПС се очертава пещерата „Утроба“ на около 20 км от Кърджали, извести Байрам Байрам.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
02 юни 2020
Последни новини