Индустриалци с 6 искания към новата власт

Академик Стефан Воденичаров, председател на БАН

Шест искания към новата власт отправят учени, академици и индустриалци от клуб „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ-ФАБРИКАДЖИЯТА". Те ще ги представят утре от 11 часа на пресконференция в БТА.

Изхождайки от идеята, че "Своя държава имат само свободните граждани", от клуба смятат, че тревожното състояние, в което се намира страната ни, налага на парламентарно представените сили да проявят национална отговорност при съставянето на правителство в срок и с максимална обществена подкрепа, тъй като това е жизнено необходимо за просперитета на България, за обединението на народа ни около общите национални интереси, с обща национална кауза.

В тази връзка индустриалците назовават шестте искания, които биха допринесли за подобряването на условията на живот в България, а именно устойчивост на икономическото развитие, формиране на бюджета на основата на общонационални цели и приоритетни програми, реформа в образователната система, реформа в правораздавателната система, реформа в здравеопазването и приемане на законодателни мерки за решаване на демографския проблем в страната.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини