В Турция масово се бръснат, за да не приличат на джихадисти

Търсенето на бръснарите в Югоизточна Турция нарасна много в последните дни. Масово мъжете в този край на южната ни съседка бръснат брадите и мустаците си, за да не приличат на джихадисти, пише БиБиСи.

Брадатите мъже в Диарбекир са особено загрижени за външния си вид покрай продължаващите ожесточени сблъсъци между кюрдите и членове на Ислямска държава в близост до границата с Турция. В резултат от пасивната политика на Турция много кюрди протестираха, разгневени от липсата на адекватна позиция на държавата по конфликта.

Гневните тълпи от кюрди се насочили към брадатите мъже. Обвинявали ги в джихадизъм заради брадите им. След насилието по улиците бръснарските салони бързо се напълнили с клиенти. Бръснарите твърдят, че понякога имат и по 15 клиенти на ден, които искат да бъдат обръснати напълно.

„Някои хора, които нямат нищо общо с Ислямска държава или Хизбула, пострадаха, защото имат бради на по 4-5 дни“, разказва бръснар и допълва, че работи в сферата вече 15 години и такъв наплив никога не е имало.

БиБиСи напомня, че кюрдите в Турция настояват Анкара да предоставя помощ на кюрдските бойци, борещи се с Ислямска държава.


Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    7 -1
    08:54, 16 окт 2014
    Чудно ми е,как ислямиста ердоган ще трябва да се раздели на две.хем да е ислямист,хем да помага срещу ислямистите...
    • Ya
      yarrak
      1 -9
      12:06, 16 окт 2014
      ste ima da se 4udis dalgo , ne e za tvoyata tupa k... Виж коментара
    • До
      ДО ЯРЪК В ЗАДНИКА КАРЪК
      3 0
      21:41, 16 окт 2014
      Ярък ти май си му лапал голямата глава на селянжера.вземи се прекръсти карък.ебания ярък-карък...
Последни новини