Димитровградското ЦДГ №1 изнесе обучението в парк Вапцаров

Екипът на ЦДГ№1 изнесе обучението на децата сред природата днес

По темата за околната среда и нейното влияние за екологичното възпитание на децата работят от началото на тази учебна година преподавателите и ръководството на ЦДГ №1 в Димитровград.

Част от мероприятията, заложени в учебния план на детското заведение включват занимания сред природата. Днес бе първото от тях, което бе посветено на есента. Такива са предвидени и през зимата, пролетта и лятото, поясниха от ръководството на градината. В изнесените мероприятия ще бъдат обхванати деца от 2-ра до 4-та група, като ще участват малчугани и от трите филиала на ЦДГ №1.

Освен разходка и опознаване на природата, заниманията включват още песни и танци, свързани с темата за сезоните. Днешното тържество бе подготвено от учителите от подготвителната група Марияна Ванчева и Пенка Славова. Децата се запознаха и с позабравени игри от миналото като "Кралю, порталю" и "Спукано гърне".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Есенният празник се проведе на открито

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ro
    roditel
    4 0
    22:34, 15 окт 2014
    Браво на децата и техните учители! Повече игри и занимания на открито, винаги когато е възможно , е чудесно начинание.
  • 2
    Pr
    priqtel
    1 0
    18:32, 16 окт 2014
    Da se uto4ni,4e tova sa decata i u4itelite samo ot filial "ROZA" na CDG 1. Da vzemat primer ot tqh i drugite filiali na gradinata !!!
  • 3
    Ро
    родител
    1 0
    21:20, 16 окт 2014
    Това,че са снимани само децата на "Роза" не означава че другите ги е нямало.Всички филиали на Цдг1 са били на празника,като не знаете "Приятелю"по-добре не пишете!
    Браво на всички учители за инициативата!
Последни новини