Подмладяваме се с щрауси и охлюви

Мас и различни отвари от щрауси и охлюви за подмладяване и лечение могат да се намерят тази година на традиционното изложение "Доверете се на българското" в НДК. Новата биокозметика, която е застъпена на огромни щандове на изложението, вече има доста почитатели, пише в. "Стандарт".
В древността щраусовата мас се е използвала като козметика и лекарствено средство за изгаряния, дерматити, лишеи, екземи, псориазис, суха кожа, суха коса и др. Щраусовата мас е позната още от времето на Клеопатра, хвалят стоката си търговците. И допълват, че самата египетска владетелка я използвала за поддръжката на красотата си в горещия пустинен климат.

Охлювите и техните лечебни свойства, както и влиянието им за подмладяване също са застъпени на щандовете за биокозметика. Освен биопродукцията, която може да бъде намерена в НДК, българските производители залагат на китайските стоки и тези от съседна Турция.

Термочорапи за 2 лв., истински лисици и шапки от лисича кожа, дори и ластичета за коса, бельо, бижута от Индия, възглавници от пух и кожени палта могат да бъдат намерени на традиционното изложение. Хората, дошли от провинцията обаче, не бяха доволни от предлаганото.

"Ние идваме всяка година и всяка година все по-малко неща си намираме. Тук някакви лелки си водят щерките за модели на потници и сака", възмутено нареждаше майка на две деца от Перник. Модерните сега яки от лисица се търгуват на 100 лв., а ластичетата, тип аксесоар от лисица - за два лева.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини