Наркоразузнавач №1 в Хасковско с почетен медал на МВР

Полицай Живко Георгиев /вляво/

За съществен принос и добри резултати в защита на националната сигурност, противодействие на престъпността и опазване на обществения ред, Министъра на вътрешните работи награди с почетен медал разузнавач Живко Георгиев от ПУ-Симеоновград. Почетното отличие му бе връчено тържествено от Директора на хасковската дирекция Ангел Цанков.
Във връзка с професионалния празник на полицията, 8-ми ноември, със своя заповед директорът на ОДМВР-Хасково отличи 13 служителя за съществен принос при изпълнение на служебните им задачи и проявен висок професионализъм. Разузнавач Георгиев пък заслужи своята награда с успешно пресичане на нарко канал и залавяне на голямо количество наркотици при специализирана акция на полицията. От ОД на МВР отказаха да съобщят за коя от многото заловени пратки дрога става въпрос, защото по случая още се води разследване.

Честването на 8 ноември, като професионален празник на българските полицаи е въведено през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник – о.з.. подполковник Георги Кисьов. Разрешението Архангел Михаил да стане патрон на полицията е дадено от Светия синод, с писмено мнение на Митрополит Стефан. Празникът е прекъснат при соц-а, за да се възстанови отново през 1998-ма година.

По повод празника началника на полицията комисар Ангел Цанков поздрави подопечните си служителите:
„Уважаеми колеги, сънародници,
На 8-ми ноември – „Св.Архангел Михаил” традиционно се чества професионалния празник на Българската полиция, която е сигурен партньор в борбата с престъпността и е гарант за защита и сигурност на демократичните ценности.
Скъпи служители,
Благодаря Ви за самоотвержения труд и мисия да служите на обществото и държавата. Надявам се рисковете, които поемате да се високо оценени от гражданите, защото тяхното доверие е най-добрата подкрепа и награда за Нас. Пожелавам Ви здраве, лични и професионални успехи. Приемайте все така отговорно предизвикателствата и трудностите в името на интересите на обществето и служете с почтенност, морал и чувство за патриотизъм!
Честит празник!”

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ел
    Елена П.
    6 0
    15:54, 7 ное 2014
    Честит Празник..!
  • 2
    52
    5225
    14 -4
    17:19, 7 ное 2014
    Ненков,айде сритай го тоя Орешецки пезефенк от сцената,ти трабва да връчваш наградите...
  • 3
    Ат
    атанаска и радка
    3 0
    18:16, 8 ное 2014
    тая работа с наградите е за калинча ников но той обикновенно не бърза и за това ще чака следващия празник Честит празник на калинча и да стяга япиите в крепост времето наближава 2 крави 3 прасета 50 кокошцици и ХЕЙ ЖИВОТ ЗДРАВЕЙ ЗДРАВЕЙ
  • 4
    Ве
    веселин вучков
    2 0
    09:40, 9 ное 2014
    Ей Началничета стягайте багажа......в сряда ще се гласува закона за МВР....а от там вече края ви е близо....

Още новини

Случаен виц

Последни новини