Станимир Флоров предложен да оглави автомобилната инспекция

Министърът на транспорта Ивайло Московски е предложил бифшият шеф на ГДБОП Станимир Флоров да оглави Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".
Предложението на министър Московски е внесено в Министерския съвет с мотива, че в ДАИ има много случаи на корупционни практики, които Флоров, като специалист, може да прекрати, съобщи БНР, като се позова на министерството на транспорта.

Назначението на този пост се извършва от министър-председателя.

Станимир Флоров е бивш началник на отдел "Наркотици" в Главната дирекция за борба с организираната престъпност през 2006 г., а през януари 2009 г. стана директор на службата. По това време беше и заместник на главния секретар на МВР - тогава Калин Георгиев.

През 2013 г. Флоров е освободен от директорския пост в ГДБОП, след извадена стара разработка срещу него. Заради нея през април същата година срещу него започна проверка. Софийската градска прокуратура тогава получи по електронната поща сканирани копия от материали от оперативно дело, съдържащо класифицирани документи, с гриф "Строго секретно". Копията от документите, които бяха получчени и в няколко медии, засягаха тогавашния директор на ГДБОП Станимир Флоров.

Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Станимир Флоров още от 1998-1999 година, обясниха тогава от прокуратурата.
Досега обаче няма повдигнато обвинение срещу бившия шеф на антимафиотите.

На 23 октомври при операция на ДАНС под наблюдението на Софийска градска прокуратура бяха задържани общо 7 души от ДАИ-Плевен. При извършените обиски бе установено, че са изнудвани транспортни фирми, от които е изисквана т.нар. такса „спокойствие“ - плащане на месечен абонамент и извършване на годишните технически прегледи да става в точно определен пункт.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини