В Димитровград обявиха дни на отворените врати за домашното насилие

Дни на отворените врати, посветени на справянето с домашното насилие организират в Димитровград

В 16 - дневната международна кампания на активизъм срещу насилието над жени ще се включи  Фондация "Х&Д Джендър перспективи" в Димитровград, информираха от там. Инициативата стартира от днес, 25 ноември и продължава до 10 декември 2014г. Надсловът й е „16 дни срещу насилието по отношение на  жените”.

В Димитровград се организират дни на отворените врати – всеки може да посети центъра и да получи информация за домашното насилие . Желаещите могат да бъдат запознати с проблема и начините за справяне с него. В офиса на фондацията в бившето училище  "Климент Охридски" в Димитровград в дните за посещение са 25 и 27 ноември,02, 04, 09 декември.

В рамките на Хасковски регион също са организирани поредица мероприятия, казаха още от Фондация "Х&Д Джендър перспективи".

Ще има беседи с ученици в хасковски училища, посещение на Защитеното жилище за младежи в Хасково, участие в семинар на тема "Сексуално насилие основано на пола" в Свиленград и др.

Част от събитията включват и среща на Алианс за защита срещу домашното насилие за институционално укрепване в Търговище през тази седмица, както и участие в гражданска инициатива за събирането на 1 милион подписа за ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

 

 

                                                                 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини