Откриха последната за 2014 година изложба в димитровградската галерия

Тримата съвременни автори са започнали творческият си път от Димитровград като студенти с обща изложба

Как са израснали като творци в продължение на три десетилетия художниците Дан Тенев от Димитровград  и Георги Динев и Иван Стратиев от Бургас и София. Това имаха възможност да проследят посетителите на изложбата, която се откри снощи в димитровградската галерия "Петко Чурчулиев. Тя бе под надслов "З0 години по-късно".

Тримата съвременни автори са започнали творческият си път от Димитровград като студенти с обща изложба. Иван Стратиев не скри, че се вълнува отново да се съберат  в тукашната галерия за нова изложба и благодари на публиката, че споделя емоциите им.

Колегата му Георги Динев сподели, че освен едни от инициаторите на изложбата преди 30 години, с времето те са останали приятели. Придобихме тласък за да се развиваме напред, добихме и смелост, представяме ви една изложба по-скоро от класически тип, каза още Динев.
Преди 30 години с изложбата постъпихме пънкарски, а времето беше доста по -отворено, отколкото сега, бяха думите на Дан Тенев, който пожела на публиката да се наслади на изложбата. Тя ще остане на разположение на ценителите и през месец декември. Това е последната проява на галерията за 2014 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини