Бившият мюфтия на София: ИДИЛ вече знае за Ахмед Муса

Аз съм напълно спокоен, че в случая в Пазарджик не става въпрос за каквито и да е клетки и за каквато и да е опасност. От 7 години чрез шумните акции някой настоява да докара радикализъм и да предизвика вниманието на радикални групировки. Мисля, че този път го направиха”, заяви пред Нова тв Али Хайредин, бивш районен мюфтия на София.

Според него след акцията на ДАНС в Пазарджик „Ислямска държава” вече знае, че в България има Ахмед Муса, който се е ангажирал да наема бойци за тях. „Политиците разиграха този фарс”, коментира Али Хайредин и подчерта: „Мюсюлманин не се става с брада или облекло, мюсюлманин се става със сърце”.

Експертът от Софийски форум за сигурност Йордан Божилов коментира, че законодателството у нас, свързано с наказанията и обвиненията за тероризъм, проповядване на война трябва да се прецизира. „Трябва законодателство, което да квалифицира деянията и подготвени съдии и прокурори, институции, които да се грижат за социалната сфера и образованието”, заяви той.

„От 20 години живея в България и все още не ми е ясно дали има радикален ислям в България или не. Няма средно положение. Или има радикален ислям или няма. Има политически сили, които имат интерес нещата около тази тема да остават неясни за гражданите”, каза от своя страна Нидал Хлайв.

„Видях служител на ДАНС да разлиства Корана наобратно. Толкова смешно и несериозно е това. Трябва да се докаже дали задържаните имат контакт с радикални групировки в чужбина”, коментира той.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    зарин4о
    2 0
    17:19, 24 дек 2014
    като знае,да си го вземат,с еднопосо4ен билет,и цялата им тайфа ******ска
Последни новини