В ПМГ първи започват да учат китайски език от понеделник

В ПМГ най-напред ще стартират уроците по китайски език

Обявените преди десетина дни уроци по китайски език за деца и ученици в Димитровград стартират реално от 1 декември, понеделник. От Общината информираха, че първото училище, където това ще се случи е ПМГ "Иван Вазов".

Ученици от 9 и 10 клас са първите, на които ще преподава 24-годишният доброволец от Пекин И Дун Дун. Обмисля се вариант да има уроци и за възрастни, като мястото е Детски и младежки център.

Курсовете и помагалата са безплатни. Те се организират се по инициатива на Общината и Българо-китайското дружество, със съдействието на институт "Конфуций". Продължителността им ще бъде 10 месеца.

Освен от ПМГ, интерес към китайския език са проявили още от  ЕГ "Д-р Иван Богоров", ОУ "П.Славейков", СОУ "Любен Каравелов" и др. Курсовете ще се водят от английски на китайски език.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ра
    райхенау
    17 -8
    16:52, 29 ное 2014
    Пак поредната простотия Какъв китайски бе китай на хиляди километри по добре и да се изучава турски че сме на един к-р разтояние пък и комшиите изкупиха почти 90 процента от земята пък и нотариални актове имат че е тяхна от още преди 200г Не китайски ами купете си шалвари фесове чалми и помислете за именат щото театъра предстои Аннадънму
  • 2
    S
    S
    24 -6
    17:49, 29 ное 2014
    Тях на български не са ги научили и не могат да ги научат , че на китайски !
  • 3
    Ба
    Бай Ганьо
    10 -1
    00:06, 30 ное 2014
    Да се НАУЧИМ на Български - пък тогава може да мислим за чужди езици...
  • 4
    Nq
    nqkoi
    1 0
    08:22, 30 ное 2014
    kitaici li shte na praite tapaci
Последни новини