АПИ призовава: Тръгвайте на път само с подготвени за зимни условия автомобили

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Северна България, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия. Това призоваха в съобщение до медиите от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Метеорологичната прогноза е за валежи от сняг в 14 области. Жълт код за потенциално опасно време е определен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Шумен, Търговище, Разград, Добрич, Варна и Силистра.

АПИ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа, се посочва в съобщението.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане от интернет страницата на АПИ и на тел. 0700 130 20.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини