Бракониери затриха цяло стадо благородни елени

В едно от държавните горски стопанства в Централна Северна България бяха открити труповете на десетина благородни елена.  Според горски полицаи същата участ е имало и цяло стадо от тези животни, съобщи Нова телевизия.

Причината е "бизнес" – месото на един елен струва между 400 и 600 лева и вероятно това са бракониери, които имат пазар и затова избиват животните. В района на Севлиево-Габрово има над 1000 броя от красивото животно и това определя акцията на убийците.

Има двама заподозрени, които не са местни, съобщиха от полицията. При разследване на случая е открита и нелегална кланица в частна къща в едно от селата. Засега обаче няма потвърждение, че тя е на един от двамата заподозрени.

Местните ловци са силно възмутени. Те смятат, че това е дело на алчни и безразсъдни хора, които целят единствено да спечелят пари от месото на благородните елени. Разследването продължава.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Странджата
    3 0
    11:25, 30 ное 2014
    Нека всички ловци тази седмица да организираме хайка и намерим тези изверги!,Приготвил съм специални ченгели за тези гадове. Бъдете проклети,изроди!!!!!!!
  • 2
    Ни
    Николай Георгиев_1417333933
    0 0
    12:53, 30 ное 2014
    Нито е цяло стадо, нито са 10 елена... НЕ ЛЪЖЕТЕ. Аман от преувеличаване, не че е малка бройката, но истината е 5, повтарям ПЕТ елена. Само търсите евтини сензации. Журналистика по хасковски...
Последни новини