Времето е ясно: Вали и ще продължава

Времето на трети декември не предлага никакво чудене за сутрешния тоалет- още от снощи над Хасково се лее дъжд и с редки прекъсвания така продължава и на сутринта. Чадъра е задължителен, но също и по-дебеличките пуловери защото към 8 сутринта температурата бе 1 градус, а час по–късно -2. най-топлото на което могат да разчитат хасковлии днес е 3-4 по Целзий. Може да не е чак за палто, но пухенката изглежда задължителна.

Денят освен студен ще бъде и къс. Каквото направете за 9 часа и 14 минути, направите, и после вкъщи на сгряващо и съдоразширяващо. Ще имате нужда от такова защото днес ще ви брули до умерен вятър от север-североизток. На моменти той ще създава усещането, че термометрите са слезли под нулата. Интензивността на валежите ще отслабне следобяд, което ще рече, че вместо 25-те литра на квадрат от снощи ще се излеят само 10. От което няма да ни стане по-топло нито по-малко мокро.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.
Снощи най-много е Валяло в Царева поляна-35 литра на кв/м, в Димитровград изсипалите се количества са под 20 литра на квадрат. Ако вчера дъждът засягаше само някои общини, днес ще вали във всички от областта. От НИМХ обявиха жълт код за Хасковско.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини