Мария Капон: Спирането на „Южен поток“ предизвестен край на Големия шлем

Още през 2006 г. заявихме, че Големият шлем е провал за България и не представлява нищо, освен промоция на имперските интереси на Русия. Това бяха политически, а не икономически проекти и единственото, в което успяха е да генерират корупция на местно ниво. Подписите в пианобара изветряват под натиска на икономическата логика и законите на Европейския съюз. Обяснението за провала на Първанов и неговите наследници в тези проекти не е в политиката на Турция, а във факта, че търговия се прави законно, взаимоизгодно и с оглед интересите на хората. Това заяви на пресконференция в Кърджали председателят на ЕНП и член на Националния съвет на Коалиция „Десните“ Мария Капон във връзка със събитията около проекта „Южен поток“. Според нея решението на Путин е имперско, нагло и ехидно за страната ни. „Южен поток” е неефективен дори за руснаците, защото чрез него се купува политическа зависимост и се създава рекет към Украйна, каза още председателят на ЕНП.

Мария Капон отбеляза, че над 130 милиарда загуба формира дупката в бюджета на Русия заради цените на горивата на световния пазар и в момента Путин се опитва имперски да завземе своите позиции. Недопустимо е подобно вмешателство в суверенитета на страна като България, която е член на НАТО и ЕС. Мария Капон разкритикува и премиера Бойко Борисов за това, че не може да намери подписаното от него през 2012-та инвестиционно споразумение.

С Бюджет 2015 България влиза в дългова спирала. Само за две години страната ни ще задлъжнее с 16 млрд. лв. Управляващите не гледат в перспектива, а харчат средства без да се интересуват кой ще плаща през следващите години, коментира още Мария Капон и определи бюджетната рамка като бюджет на устойчивата бедност.

Единна народна партия като част от Коалиция „Десните“ разработва национална програма с ясна визия за икономическото развитие на страната. Коалиция „Десните“ са единствената опозиция в дясно, която предлага алтернативна дясна програма на кабинета „Борисов 2“, подчерта Мария Капон. Време е икономиката на хазарта, на която сме свидетели в момента, да бъде заменена с интелигентна икономика, с ясни правила и в нея да има път за иновативните производства, допълни още председателят на ЕНП.

Талантливите и успешни фирми в страната в момента съществуват въпреки държавата. Те участват в в международни изложения и така печелят пазари. Собствениците им са роби на инвестицията, която са направили и те са най-силно заинтересовани държавата ни да има интелигентна икономика. Според Мария Капон при последователни реформи тя е достижима след 8-9 години. ЕНП подготвя и законопроект за фалита на физическите лица, който да даде втори шанс на всеки затънал в зависимост от кредитни институции, от монополисти като „Топлофикация“ или заради изпадането на отделни хора от възможността да плащат поради кризата, в която се намираме. В момента гражданите са подложени на произвола на частните съдебни изпълнители, върху които е разпънат политически чадър, каза Мария Капон.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ко
    Кой не го знае?
    2 0
    16:39, 4 дек 2014
    Мария Капон = цру !
    • Ко
      КОЙТО ЗНАЕ?
      1 0
      23:54, 4 дек 2014
      Мария капон=мусат!
  • 2
    Ра
    рамзай
    6 0
    17:37, 4 дек 2014
    Как марийке вие десните като запеете някоя песен особенно ако е русофобска не я дослушвам докрай защото края ми е познат още от 1989г За разлика пот нашите путювци политици путин е патриот и с действията си доказва това а не като вас мръсници опрапастихте тая прекрасна държава и превърнахте един успял народ в народ клошар
  • 3
    Се
    СЕЛЯНДУРИН
    5 0
    18:58, 4 дек 2014
    Рамзай явно не познаваш хората от дясното пространство.те бяха до един червени другари и другарки.като духна друг ветрец си обърнаха гъзовете в друата посока.истината е че патим от червените господа и червените другари,които всички са потомствени мръсни и продажни интергейове...
  • 4
    Ум
    умен
    3 0
    19:13, 4 дек 2014
    Също като еврейската подлога Кунева.Продаде АЕЦ за жълти стотинки.И сега пак се докопа до власта въпреки че е член на борда на Парибанк-най голямата еврейска банка.сега пак работи против България.
  • 5
    Ко
    колев
    5 -1
    19:52, 4 дек 2014
    Не сме народ! Не сме народ а мърша
    пак ще кажа и с това ще свърша!
    / Петко Рачов Славейков 1875 год. /
Последни новини