Дариха 50 000 лв. на центъра за жертви на домашно насилие в Димитровград

Центърът за жертви на домашно насилие се намира в бившата Марбас болница

50 000 лв. дари на Кризисния център за жертви на домашно насилие в Димитровград известна козметична компания, занимаваща се с каталожна търговия у нас. Нейни представители посетиха днес в Димитровград, в рамките на инициатива срещу домашното насилие.Мероприятието бе обвързано с 5 декември - Международния ден на доброволеца.

Средствата ще бъдат използвани за довършване на обзавеждането на центъра, който бе открит официално на 16 октомври, но все още не работи. Част от дарението ще бъде за ангажиране на психолози, юристи и социални работници, които да работят с пострадалите и да им окажат подкрепа, поясниха от Фондация "Български център за джендър изследвания". Организацията е в основата на проекта за разкриване на Кризисния център, намиращ се в бившата Марбас болница.

Тази година популярната козметична компания, реализира кауза, насочена срещу тормоза у дома под надслов "Говори открито срещу домашното насилие".

На три места в Димитровград представители на компанията - дарител раздаваха на димитровградчани информационни материали за начините за справяне с домашното насилие. Кризисният център за домашно насилие е с капацитет от 12 души, но все още не е напълно обзаведен.  

Дарението е било връчено преди дни на Фондация "Български център за джендър изследвания"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини