Eдинен орган ще контролира язовирите

Работи се по създаването на единен контролиращ орган за язовирите, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков, предаде bTV.

„Ако има основен голям проблем, то това е липсата на единен национален контролиращ орган. По тази причина от няколко дни се работи, за да се намери мястото на такъв единен национален контролиращ орган. Тук проблемът не е от малки безопасни язовири, а от големи национални язовири", обясни той.

От снощи напълно е възстановено електроподаването в Гълъбово и най-голямото село Обручище, каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в Гълъбово след проведеното заседание на кризисния щаб.

Все още има села, които имат проблем с електрозахранването. В 15 часа днес кризисният щаб отново ще се събере - да прецени дали спешните мерки, които са взети, ще доведат до резултат, съобщиха от МВР. Целта е най-големите села да бъдат снабдени с електричество, а след това и всички останали.

В двете проблемни общини - Видин и Елхово ситуацията не е променена от снощи, каза още Вучков. Засега не се налага евакуация на тези около 100 семейства в проблемния участък. Те са в непрекъсната връзка със служителите на пожарната и полицията и при необходимост могат да бъдат изведени за минути.

Продължава червеният код за тревога за река Тунджа при Елхово. Ситуацията при река Камчия също се наблюдава с повишено внимание, там в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите "Жребчево" и "Тича", се очаква нивото да се задържи критично.

12 населени места в област Видин продължават да са без ток, тях 10 са в община Белоградчик и по едно - в община Кула и община Макреш.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини